Individuele coaching (persoonlijke ontwikkeling)

Soms is het verstandig om een individueel traject in te gaan, waar achter gesloten deuren zaken besproken worden en handvatten aangereikt worden die je weer op weg helpen.

Naast begeleiding in het bedrijfsleven coachen wij ook mensen die thuis een aantal persoonlijke uitdagingen hebben. Deze gesprekken kunnen ook via Skype plaasvinden.

Even the best ones need a coach

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

De behoefte aan persoonlijke ontwikkeling kan ontstaan vanuit de wens om bepaalde resultaten te bereiken, om persoonlijke effectiviteit te vergroten, vanuit een gevoel van onvrede of stagnatie of vanuit de behoefte aan verdieping en groei. Op diverse manieren ondersteunen wij jou bij het vrijmaken van potentiƫle kwaliteiten zodat jij optimaal kan functioneren in jouw context. Investeren in persoonlijke ontwikkeling geeft groei- en veranderprocessen van individuen en organisaties een krachtige impuls.

Van inzicht naar resultaat

Persoonlijke ontwikkeling vraagt in de eerste plaats bewustwording. Wie ben je als mens? Wat inspireert jou? Wat zijn jouw talenten en vermogens? In welke context kom jij goed tot je recht? Het vraagt daarnaast eerlijk durven kijken naar beperkende gedragspatronen, opvattingen en gevoelens die een ongewenste situatie in stand houden. Tot slot vraagt het omzetten van inzichten in ander gedrag. Dit proces vraagt tijd, gerichte aandacht en oefening zodat de gewenste verandering daadwerkelijk geĆÆnternaliseerd wordt.

Intrinsieke verandering

We begeleiden jou in het vinden van je eigen antwoorden. Hoe meer jij over jezelf ontdekt, des te beter ben je in staat om anderen te begrijpen. Des te beter ook kan jij jouw functie of jouw rol van bijvoorbeeld teamlid of leidinggevende worden vervuld. We reiken tevens concrete instrumenten aan om tot nieuwe keuzes te komen en stappen te zetten in de gewenste richting.

De coaching wordt op jouw verzoek ook buiten jouw bedrijf gegeven.