Drs. Marl van der Toorn

Teamcoach

Trainer

Mediator


Coach

Nooit gedacht een coach te worden. Accountancy gestudeerd, omdat je dan zeker was van een goede baan. Toen dat al snel niet mijn richting bleek, toch niet mijn hart gevolgd en economie gaan studeren. Want ook dat zou met zekerheid een mooie carrière opleveren. Dat bleek in eerste instantie ook het geval. Prachtige en leerzame tijd bij HRM afdelingen van Shell gehad. Totdat het toch weer ging kriebelen. Dit maal heftiger dan al die keren ervoor. Ik wilde zelf de raad opvolgen die ik anderen zo vaak had gegeven: volg je hart! En kies een leven dat echt bij je past. Bij je talenten. Waar (en ik citeer Remco Claassen) je staart van gaat en blijft kwispelen.

En zo geschiede na wat omzwervingen. Top managers met een klein hartje, mannen en vrouwen met trauma's, topsporters, management teams, gestreste thuiszittende medewerkers of talentvolle jonge honden: sinds dat ik mijn hart volg, zien ze allemaal mijn staart kwispelen. Als ik hun mijn eigenwijsheid mag tonen. En de eigenwijsheid van vele leermeesters. Als ik luister, het echt snap of handvatten geef. Of een team een team laat worden. Of, en dat doet mij het meest, als ik het muntje zie vallen in de ogen van degenen met wie ik praat. Het muntje van herkenning, opluchting, begrip, de weg vooruit of eindelijk los kunnen laten.

Dagelijks verheug ik me op nieuwe gesprekken, met "oude" en nieuwe klanten. Dagelijks leer ik ook. Van die oude en nieuwe klanten. Dat maak dat ik mij na 25 jaar in het vak, nog steeds ontwikkel en groei. Iets wat ik iedereen toewens.

En om gelijk een vraag te beantwoorden die mij telkens gesteld wordt: waar komt de naam Marl vandaan? Mijn lieve moeder Map en mijn ondernemende vader Leo hebben hun namen gemixt bij de geboorte van een tweeling: Marl en Marlé. Mooi hè?

Nieuw:

Door de terechte aandacht voor ongewenste omgangvormen word ik steeds meer gevraagd om tijdens mijn trainingen en individuele begeleiding ook aandacht te geven aan omvangsvormen. En dan met name op het gebied van pesten, discriminatie, agressie/geweld, intimidatie, belaging/stalking en seksuele intimidatie. Ik heb gemerkt dat dit prima in te passen is in elke teamtraining, met mooie resultaten tot gevolg.

Hoe is het zo gekomen (het formele stuk)

Als manager/teamcoach/facilitator heb ik in veel bedrijven de interne processen kunnen bestuderen. Met de opgedane kennis en ervaring adviseer en coach ik sinds 1994 managers, directieteams en eigenaren op het gebied van persoonijke ontwikkeling, complexe organisatievraagstukken, leiderschap en teamontwikkeling.

Mijn begeleiding begeeft zich op het snijvlak van de koers en resultaten van een organisatie, van authentiek leiderschap en effectieve samenwerking in teams en van congruente en succesvolle medewerkers. Met een scherp oog voor zichtbare en onzichtbare processen in organisaties. Vanuit inzicht naar beweging en resultaat. Naar een vitale organisatie.

Binnen organisaties en als teamcoach richt ik mij op een helder inzicht in de verschillende persoonlijkheden van de teamleden, onderling begrip en vertrouwen, transparantie, effectieve besluitvorming, samenwerking en het behalen van de gewenste resultaten.

Mijn individuele coaching zet ik in bij disfunctioneren, verhoogd ziekteverzuim, loopbaanontwikkeling en het veranderen van gedragspatronen voortkomend uit persoonlijkheidsdynamiek.

Mijn theoretische opleiding heb ik genoten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (bedrijfseconomie), gevolgd door een interne coach opleiding bij Shell, interessante functies binnen diverse grote en keine bedrijven en interim opdrachten bij vele bedrijven.

Veel waarde hecht ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ik heb daarom op meerdere terreinen cursussen en trainingen gevolgd die ook van toegevoegde waarde zijn gebleken bij het coachen en ontwikkelen van de mensen en teams waarmee ik werk.

Ervaring heb ik opgedaan in profit en non profit omgevingen zoals de (petro-) chemie, kleinmetaal, detailhandel, ICT, accountants, evenementenbegeleiding, (tele)communicatie, gezondheidszorg en welzijn, gemeenten, productie, onderwijs, auto industrie, zakelijke dienstverlening, e-commerce en uitzendbranche.

Door de samenwerking met 30 senior adviseurs kan ik ook bij grote bedrijven aan langdurige projecten en complexe organisatie vraagstukken bijdragen (onder meer Randstad, Prorail, ANWB, Stedin, Joulz, Evides).

Drs. M.P.G. van der Toorn

0653317873


Voor individuele coaching via SKYPE: klik hier voor een vrijblijvend gesprek

Referenties:

Marl is een resultaatgerichte teamcoach, die zegt waar het op staat, en er niet omheen draait. Zijn aanpak is vriendelijk, maar nooit soft. Hij is professioneel, maar nooit onpersoonlijk.

Zijn kennis en inlevingsvermogen op het gebied van teams en de teamleden binnen het team hebben mij geleerd anders naar het team en de teamleden afzonderlijk te kijken.

Marl is een coach die met rust en goed luisteren je een spiegel voorhoudt. Met gerichte vragen zet hij je aan het denken en laat je tot inzichten komen. Zonder te forceren pakt hij moeilijkheden en dilemma's aan in het team.

Marl heb ik leren kennen niet alleen als een top PROFESSIONAL maar ook een top MENS! Met zijn ondersteuning zijn we naar een hecht team gegroeid.

Zet de mensen in het team in hun sterkte waardoor wij met plezier onze doelen behalen.

Het delen van de sterke en zwakke punten van je teamleden in het team creëert respect voor ieder teamlid waardoor het team ook echt als team gaat functioneren.

Marl beschikt over de mogelijkheid om zowel in een op een coachingsgesprekken als in teamsessies mensen weer in zichzelf te laten geloven.

De sterke punten naar boven te halen, en zich bewust te laten zijn van de minder sterke punten waardoor het uiteindelijke effect zich dubbel uitbetaalt.

De persoon gelooft (weer) in zichzelf, is zich beter bewust van zijn/haar kwaliteiten alsmede minder sterke kanten waardoor het team als geheel beter functioneert en presteert.

Ongelooflijk hoe je vrijwel direct een sfeer van openheid en vertrouwen creëert.

Ik heb veel cursussen gedaan. Vaak zo vaag. Hier eindelijk alles to the point en toepasbaar in mijn werk als manager.

Marl geeft je inzichten die je verder helpen. Hij helpt je om jezelf en je eigen functioneren te verbeteren. Ik heb van Marl lessen geleerd voor het leven, lessen die zowel zakelijk als privé toe te passen zijn in tal van situaties. Ik beveel hem van harte aan.

Marl heeft ervoor gezorgd dat ik weer aan het werk ben! En met heel veel plezier!

Mijn oude patronen heb ik eindelijk kunnen doorbreken. En ik werk weer met plezier (bij een andere werkgever)!

Marl, ik had veel eerder naar je toe moeten gaan. Dan had ik al die ellende niet zolang bij me gedragen. Dank je wel!

In the crowdeded market place of personal and group coaching, Marl stands out for his genuine interest in the people he works with.

Discover 12manage.com. Summaries of management methods and models. Network and discuss with peers. Register a membership . It's free!